fanadventures.net

Header
English
 
Forum overview > Error message kernel32.dll
  • Error message kernel32.dll

    by Simon_ASA · Thursday, 05. March 2015, 17:46 h ~ 4 years ago
    Hi there!

    It has been difficult, but ASA Remastered Edition is finally released!

    One of the people who play the game have actually the following error message in french:

    Le point d'entrée de procédure FlushProcessWriteBuffers est introuvable dans la bibliothèque de liaisons dynamique KERNEL32.dll

    I don't really know how it can translate in english, and I also have no idea why it happens on their PC.
    win XP 32, quad core & Nvidia GR 220
    The game runs quite well on other machines. There is probably something wrong on this PC, but we don't find what. Any ideas?

    They use Panda Cloud antivirus, in which ASA Remastered has been allowed, because the game was blocked before.
    Simon_ASA
  • by SimonS · Thursday, 05. March 2015, 17:54 h ~ 4 years ago
    SimonS
  • by Simon_ASA · Thursday, 05. March 2015, 18:05 h ~ 4 years ago
    Great, I will give them your link. They have another package of vcredist, but it fails:
    "when I try to install vcredist.exe I see a message Set up Failed"
    There is for sure a problem on their PC with something.
    Thanks, I'll keep you updated!
    Simon_ASA
  • by Simon_ASA · Thursday, 05. March 2015, 21:37 h ~ 4 years ago
    They failed to install VS2012 on their computer, so I believe there's nothing we can do. They will now try the game on another PC with windows 7. Thanks a lot for your help Simon, case closed.
    Simon_ASA
  • by Simon_ASA · Friday, 06. March 2015, 15:19 h ~ 4 years ago
    Hello, I have another situation with another person.

    This time, they have the following error message:

    ----- Init failed -----
    Init. failed, could not load game.
    There is no game file or the game file is corrupted
    For more info view messages.log
    ------------------------

    They've not find any messages.log file.
    They have tried 2 different versions of the game (the one purchased on the Adventure Gamers store, and another personal version I have on my FTP).
    The 2 versions work usually, but in their case it always shows the message above.

    More info:

    "I own a home PC with i5@3,1 Ghz, 4 Gb of RAM, Windows 8.1 x64. I’ve installed Visual Studio, executed as administrator, but I get always the same message (see above). Executed from Program files (x86) or from any other folder."

    Any ideas? Thanks!
    Simon_ASA
  • by AFRLme · Friday, 06. March 2015, 16:05 h ~ 4 years ago
    Did they install the game to program files? Since Windows 7 or something certain folders require admin access to read / write data. It's always best to install games into a folder like c:/games/

    Also have they messed up the order of the games folders / files at all? Is the name of the .vis file correct in the config.ini? There should be a line that says something like: file = data.vis.
    AFRLme
  • by Simon_ASA · Friday, 06. March 2015, 16:22 h ~ 4 years ago
    In fact there seems to be a problem of drivers. They just sent me this message:

    I’ve finally found the messages.log file at C:\Users\xxx\AppData\Local\Simon Says Play\ASA Remastered and it says:

    14:47:27: Error: OpenGL 2.0 not supported. Make sure you have the latest video card driver installed and that hardware acceleration is turned on.

    14:47:27: Error: problem with initialization of graphics interface: Invalid renderer

    14:47:27: Error: Make sure graphics driver is up-to-date. If this does not work disabling wide-screen support could help.

    14:47:27: Error: Unable to open screen surface.

    14:47:27: Error: Init failed, could not load game


    The problem is that ATI doesn’t update drivers for my graphic card anymore. I just can install its legacy drivers.

    I tried again, disabling wide-screen and get the same error and a new log:


    15:31:07: Error: OpenGL 2.0 not supported. Make sure you have the latest video card driver installed and that hardware acceleration is turned on.

    15:31:07: Error: problem with initialization of graphics interface: Invalid renderer

    15:31:07: Error: Unable to open screen surface.

    15:31:07: Error: Init failed, could not load game



    My actual resolution is 1280x768. I’ve changed to 1920x1080, and again the same. New log:

    15:35:37: Error: OpenGL 2.0 not supported. Make sure you have the latest video card driver installed and that hardware acceleration is turned on.

    15:35:37: Error: problem with initialization of graphics interface: Invalid renderer

    15:35:37: Error: Unable to open screen surface.

    15:35:37: Error: Init failed, could not load game

    Simon_ASA
  • by Simon_ASA · Friday, 06. March 2015, 16:27 h ~ 4 years ago
    I have asked about their graphic card, it's:
    Ati Sapphire HD 3870, which says it has ‘OpenGL 2.0 support’

    So I have searched on google and found that many problems had Opengl problems with Ati cards.

    On this page related to minecraft, they give specific drivers to fix the issue:
    http://www.minecraftforum.net/forums/archive/legac...

    I will see with them if it fixes the problem. I'll let you know.
    Simon_ASA
  • by AFRLme · Friday, 06. March 2015, 16:56 h ~ 4 years ago
    hehe I guess that's one of the problems with games / applications & different machine / os support. There's just so many things that can go wrong, due to all the different kinds of hardware, software & os that is available & on top of that, a lot of people don't even bother checking required specifications before buying things.
    AFRLme
  • by chris.2314 · Friday, 06. March 2015, 21:51 h ~ 4 years ago
    If u check the exe in 'Dependency Walker',it says it is missing something important.

    Error: At least one module has an unresolved import due to a missing export function in an implicitly dependent module.
    OPENAL32.DLL - MSVCR110.DLL- kernel32.dll
    chris.2314
  • by chris.2314 · Friday, 06. March 2015, 21:55 h ~ 4 years ago


    This will not/does not fix the error!

    Use Dependency Walker to see the problem.
    it has 18 missing including the FlushProcessWriteBuffers error.

    =================================================
    some possibly useful info:
    http://stackoverflow.com/questions/13791733/vs-201...

    EDIT:
    See my newer post for fix for xp users (wrong openal32.dll in game folder)
    chris.2314
  • New post